Pridruži se

Utrinki iz dogajanja v lokalnih timih

novice iz društva Nov 15, 2022

Tim Ljubljana-Bežigrad

V skupini Rozamunde se ukvarjajo s solarno-talnimi baterijami, ki jih nameravajo postaviti v dveh rastlinjakih. 

Lokalni tim Gorenjske koprive se je lotil izdelave mil po hladnem postopku, na prihodnjem srečanju pa bodo izdelana mila oblekli še v filc. Decembra se bodo lotili izdelave novoletnih okraskov v vintage tehniki.

Mariborski tim Prekaljeni se je odločil za skupno kisanje zelja pod vodstvom izkušenega mentorja – profesionalnega pridelovalca zelja. Sledila bodo redna 14-dnevna srečanja, kjer bodo prevzemali zelje, skrbeli za skupen sod in skupaj iz zelja pripravljali različne dobrote.

V škofjeloški skupini Samooskrbna Loka so ob kostanjevem tiramisuju in drugih domačih dobrotah pripravljali načrte, kako se bodo lotili skupinske pridelave sadik za naslednje leto. Naredili bodo tudi ultra-lahki prenosni kurnik, ki bo potem lahko potoval od vrta do vrta.

Del skupine Ljubljana-Bežigrad je pred kratkim obiskal samooskrbni poligon Ane Volk, svoja opažanja in vtise pa so zdaj prenesli tudi drugim.

Na praznični ponedeljek (31. 10.) so se zbrali tudi člani pomurskega tima in si pripravili skupno druženje ob ognju, ob tem pa še sadili česen in okrasne čebulice.
Mateja je vse poučila o pripravi osebnega inhalatorja in predstavila kombinacije eteričnih olj za štiri najbolj pogoste tegobe, ki jih lahko blažimo z aromaterapijo. Vsak si je potem lahko sestavil svoj inhalator. Naturopatinja Simona pa je zvarila čarobno juho za krepitev ledvic in razložila, kako posamezne sestavine delujejo.
Sledilo je gastronomsko druženje okoli ognja, kjer se je dogajalo vse od pajanja kruha do pečenja jabolk in krompirja na žerjavici, testirali pa so tudi veganske in druge namaze.
Ko se je stemnilo so celo zapeli in si zaupali nekaj skrivnosti, ki se zaupajo samo v toplini dobre družbe in ognja. Odločili so se, da na naslednjem srečanju začnejo izmenjevati še revije in brošure.

Rozamunde pravijo, da zaradi kraškega terena sadijo vrtnice s Hiltijem!

Tim Logatec

Tim Pomurje

Ni več časa za učenje na lastnih napakah

Res ni nujno, da se vsak uči na svojih napakah. Izkoristi naša znanja, spoznanja in pridobljene izkušnje in pridi po bližnjici tja, kjer smo nekateri že. Okoliščine in “nova normalnost”, ki bo vse prej kot normalna in naravna, nas silijo, da močno pohitimo.

KDO SMO?  /   ČLANSTVO

Pridruži se društvu Samooskrbni.net