Pridruži se

Blog

Aktualne novice društva Samooskrbni.net

Hitri tečaj vzgoje sadik (v domačih pogojih)

baza znanja napovedujemo Jan 22, 2024

Če ne želimo čričkov, muh, novih genskih tehnologij in ostankov pesticidov na krožniku, bo treba pridelati več doma. 

Največja sprememba v stroških in pridelkih pa se zgodi, ko imate dovolj svojih sadik.

Pridelava svojih sadik prinaša veliko koristi: 

  • Prihranimo lahko veliko denarja pri nakupu semen, saj pri pridelavi sadik porabimo tudi nekajkrat manj semen kot pri setvi na prosto. 
  • Na enaki površini lahko pridelamo od 2- do 3-krat več kot do sedaj, ker na vrt ves čas dajemo sadike, ki so že dosegle polovico svoje vegetativne dobe.
  • Domače sadike, ki smo jih pridelali na naraven način in jih dobro utrdili, bodo zdravo rasle tudi naprej, kar za večino kupljenih, "siljenih" sadik praviloma ne velja. 
  • In seveda, tu je tudi veselje, ko v dolgih in še vedno mrzlih dneh, brkljamo po prsti in gledamo, kako raste naš "zeleni podmladek".

Za dodatno "motivacijo" si oglejte letošnje cene sadik. Že lani so se sadike paradižnika in paprike po ceni 2,85-4,95 EUR za sadiko, sadika sladkega krompirja pa za 3,80 EUR. Uganite, koliko bo treba to leto odšteti za sadike? 

Za ceno deset sadik plodovk pa se lahko naučite, kako vzgojiti vse, kar potrebujete za popolno samooskrbo z zelenjavo. 

In zakaj so naši tečaji tako poceni?

Zato ker smo neprofitno društvo, v katerem se povezuje in razvija lastno samooskrbo že več kot 500 članov! In ker vemo, da veliko ljudi potrebuje takšna znanja, se trudimo, da čim več ponudimo za resnično dostopen vložek. Če želite zavihati rokave, se vam bo obrestovalo že zaradi prihranka pri semenih, ki jih boste porabili le desetino v primerjavi z direktnimi setvami.  

Že lani je naš tečaj navdušil več kot 200 udeležencev. To leto pa smo ga še dopolnili, posneli dodatna gradiva, pripravili dodatne pripomočke in vam bomo stali ob strani od semena do sadike.

29. januarja začnemo s Sanjo Lončar "v živo" preko Zoom-a. Če ste že ogreli motorje in želite štartati še prej, pa si lahko sami ogledate že pripravljene vsebine. Kliknite že danes na https://delavnice.zazdravje.net/hitri-tecaj-vzgoje-sadik in postanite že v tej sezoni povsem samooskrbni s sadikami. 

 

 

 

 

 

Želite biti na tekočem?

Prijavite se na prejemanje obvestil in akcij ekipe Samooskrbni.net.

Tudi mi sovražimo neželena obvestila. Vaših podatkov ne bomo nikoli posredovali naprej.

Vas zanima več?

Navedene so zadnje tri objave iz našega bloga. Za dodatne vsebine izberite v meniju Blog. 

Hitri tečaj: vzgoja domačih sadik za zamudnike

Mar 13, 2024

Črno pod prsti, svetlo v duši!

Mar 07, 2024