Pridruži se

Blog

Aktualne novice društva Samooskrbni.net

Zaživela je zeliščarska sekcija društva

Nov 16, 2023

Na ustanovnem srečanju sekcije, ki je bilo 17. septembra na sedežu društva, so se srečale izkušene zeliščarke, ki imajo NPK (nacionalno poklicno kvalifikacijo) zeliščarja. Marsikatere med njimi vodijo zeliščarska društva ali so drugače javno prepoznane kot zeliščarske strokovnjakinje. Te predstavljajo 15 do 20 člansko vodstvo zeliščarske sekcije.
Najpomembnejši cilji sekcije so vzpostaviti samooskrbnost na področju zdravilnih rastlin, ustanovitev lokalnih zeliščnih lekarn za pripravke, ki jih vsak doma ne potrebuje, ter centralne društvene lekarne, kjer bodo zbrane informacije kaj, kdo in kje ima, za potrebe članov sekcije. Za delovanje le-te bomo v okviru društva zagotovili ves potreben material in opremo.
Vodstvo sekcije bo definiralo smernice delovanja, med drugim, katere pripravke bodo pripravljale in hranile lokalne lekarne (npr. gabezovo mazilo, tinktura iz ščetice itd.), pripravilo bo izobraževanja preko zooma za vse člane (za določene zdravilne rastline). V društvu bomo nato v prihodnjem letu organizirali osnovni tečaj izdelave pripravkov, po enakem principu kot hitre tečaje sadik (4 teme programa, on-line predavanje, delavnice na terenu, shranki, izdelki).
Samooskrba namreč nujno pomeni tudi več znanja za samooskrbo lastnega zdravja.

Želite biti na tekočem?

Prijavite se na prejemanje obvestil in akcij ekipe Samooskrbni.net.

Tudi mi sovražimo neželena obvestila. Vaših podatkov ne bomo nikoli posredovali naprej.

Vas zanima več?

Navedene so zadnje tri objave iz našega bloga. Za dodatne vsebine izberite v meniju Blog. 

Nova skupna njiva: gojimo čičeriko, črno sojo in čebulo

May 01, 2024

Širi se "virus" pridelave na skupnih njivah

Apr 30, 2024