Pridruži se

Blog

Aktualne novice društva Samooskrbni.net

Vegi samooskrbni burgerji pomurskega tima

novice iz društva Dec 19, 2022

V Radencih se je konec novembra srečalo 15 članov (s partnerji) v pričakovanju posebne kulinarične izkušnje. Gostitelja sta tokrat bila Andrej in Ančka. Andrej je naš Master of chef, ki je predlagal, da smo skupaj pripravili vegi burgerje po receptu Franka Rosina. Takole pravijo:

»Preden smo začeli s pripravo burgerja, smo se pogreli s Simonino vedno izvirno in dobro naturopatsko juhico, katere recept najdete v nadaljevanju.

Sledila je priprava burgerja: eni so ribali, drugi rezali, tretji sestavljali omako. Skratka vsak je prispeval svoj delež. Andrej je vnaprej spekel veganske lepinje in skuhal zelenjavni fond. 

Rezultat je bil slasten in vsi smo se strinjali, da nam je burger s skupnimi močmi odlično uspel.  

Za presenečenje je poskrbela Andrejeva soseda Mariška, ki nam je izdala, da ima gostiteljica rojstni dan. Takrat sta »padli« na mizo še dve torti, ena Petrina veganska in druga Andrejeva – za katero je recept spravila v pisno obliko Mateja.

Polnih želodčkov in bistrih misli smo nadaljevali s sestankom o pripravi regijskega srečanja, ki je bilo v soboto, 10. decembra. Tudi to srečanje je odlično uspelo, več o njem pa v ločeni novički.«

Želite biti na tekočem?

Prijavite se na prejemanje obvestil in akcij ekipe Samooskrbni.net.

Tudi mi sovražimo neželena obvestila. Vaših podatkov ne bomo nikoli posredovali naprej.

Vas zanima več?

Navedene so zadnje tri objave iz našega bloga. Za dodatne vsebine izberite v meniju Blog. 

Hitri tečaj: vzgoja domačih sadik za zamudnike

Mar 13, 2024

Črno pod prsti, svetlo v duši!

Mar 07, 2024