Pridruži se

Vegi samooskrbni burgerji pomurskega tima

novice iz društva Dec 19, 2022

V Radencih se je konec novembra srečalo 15 članov (s partnerji) v pričakovanju posebne kulinarične izkušnje. Gostitelja sta tokrat bila Andrej in Ančka. Andrej je naš Master of chef, ki je predlagal, da smo skupaj pripravili vegi burgerje po receptu Franka Rosina. Takole pravijo:

»Preden smo začeli s pripravo burgerja, smo se pogreli s Simonino vedno izvirno in dobro naturopatsko juhico, katere recept najdete v nadaljevanju.

Sledila je priprava burgerja: eni so ribali, drugi rezali, tretji sestavljali omako. Skratka vsak je prispeval svoj delež. Andrej je vnaprej spekel veganske lepinje in skuhal zelenjavni fond. 

Rezultat je bil slasten in vsi smo se strinjali, da nam je burger s skupnimi močmi odlično uspel.  

Za presenečenje je poskrbela Andrejeva soseda Mariška, ki nam je izdala, da ima gostiteljica rojstni dan. Takrat sta »padli« na mizo še dve torti, ena Petrina veganska in druga Andrejeva – za katero je recept spravila v pisno obliko Mateja.

Polnih želodčkov in bistrih misli smo nadaljevali s sestankom o pripravi regijskega srečanja, ki je bilo v soboto, 10. decembra. Tudi to srečanje je odlično uspelo, več o njem pa v ločeni novički.«

Ni več časa za učenje na lastnih napakah

Res ni nujno, da se vsak uči na svojih napakah. Izkoristi naša znanja, spoznanja in pridobljene izkušnje in pridi po bližnjici tja, kjer smo nekateri že. Okoliščine in “nova normalnost”, ki bo vse prej kot normalna in naravna, nas silijo, da močno pohitimo.

KDO SMO?  /   ČLANSTVO

Pridruži se društvu Samooskrbni.net