Pridruži se

Blog

Aktualne novice društva Samooskrbni.net

Pomoč poplavljeni biodinamični kmetiji Jagodič v Šentjurju

novice iz društva Aug 22, 2023

Družno smo se prejšnji petek odzvali klicu na pomoč po poplavi in priskočili na pomoč kmetiji Jagodič. Vse jagode iz nasada je bilo potrebno izkopati, saj jih bodo najprej na novo koreninili ter nato posadili na drugi lokaciji.
Jože in Irena iz tima Živgros, Marjetka iz Marostarjev ter članice mariborskega tima Roberta, Rosemary, Lucija, Suzana ter Alenka in še Gvido iz Krškega smo več ur zagnano vihteli vile ter iz trde in izprane zemlje izkopavali jagode.
Lastnica kmetije Jagodič, gospa Cvetka, je v zahvalo takole zapisala: »V poltemi smo zaključili delo na njivi. Navdušujoče je bilo videti množico zabojčkov s sadikami ter lepo postlano zemljino. Naslednji dan sem šele videla, kako lepo je speljana odcedna draga (mulda), ki sta jo skopala Jože in Gvido. Za »privezati dušo« je še ostal Jožetov dober kruh, ki smo ga zaužili takoj po delu. Za vso vaše opravljeno delo, organizacijo delovne akcije in razumevanje najprej velika hvala. Iskrena hvala vašim članom! Pri tolikih skrbeh, ki so me spremljale zadnje dneve, so te naenkrat izginile, ker mi ni bilo treba nikogar usmerjati in učiti pri opravilih. Harmonija dela je bila nepozabna. Občutki zadovoljstva so polni hvaležnosti, sreče in spoštovanja do ekipe dela veščih vestnih prostovoljk in prostovoljcev.«
Naše poplačilo za opravljeno dobro delo je bilo toliko večje, saj smo se ob delu, skozi pripovedovanja gospe Cvetke, ogromno naučili. Mimogrede smo si lahko nabrali semena za naše vrtove in dobili nekaj sadik jagod ter paradižnik. Ker pa je gospa Cvetka neusahljiv vir bogatega znanja, ostajamo povezani ter se bomo družili še kdaj v prihodnje.

Želite biti na tekočem?

Prijavite se na prejemanje obvestil in akcij ekipe Samooskrbni.net.

Tudi mi sovražimo neželena obvestila. Vaših podatkov ne bomo nikoli posredovali naprej.

Vas zanima več?

Navedene so zadnje tri objave iz našega bloga. Za dodatne vsebine izberite v meniju Blog. 

Nova skupna njiva: gojimo čičeriko, črno sojo in čebulo

May 01, 2024

Širi se "virus" pridelave na skupnih njivah

Apr 30, 2024