Pridruži se

Blog

Aktualne novice društva Samooskrbni.net

Kaj sejemo v avgustu

nasveti Jul 31, 2023

Nabor rastlin, ki jih je še možno posejati, se krči, vseeno pa lahko še vedno veliko pridelamo, četudi se šele zdaj lotimo setve. Tla so vlažna in topla, zato vse hitro vzkali.

Zdaj je zadnji čas za setev prezimnih radičev. Za vzgojo v rastlinjaku pa lahko sejemo tudi endivijo in štrucarje, ki so bolj občutljivi na mraz.

Zdaj je čas tudi za kolerabice, ki bodo do oktobra naredile gomolje. Brokolija, cvetače in gomoljnega koromača ne sejemo več, lahko pa presadimo sadike in bomo še ujeli pridelek.

V tem času začnemo sejati kitajsko zelje, azijsko listnato zelenjavo in motovilec. Lahko ponovimo tudi setev rukole, ki bo na voljo pozno jeseni in potem ponovno zgodaj spomladi.

Na sončnih legah je pravi čas za rumeno kolerabo, daikon, repo in črno redkev. Tudi redkvice zdaj začnemo ponovno sejati in nadaljujemo vsakih 15 dni do sredine septembra. Pravi čas je tudi, da razredčimo in presadimo sadike pora.

V drugi polovici meseca pa se začne tudi setev špinače.

Ne pozabite posejati tudi dvoletnic, kot so kamilica, črna kumina, kumina, pegasti badelj, krebuljica, janež. Naslednje leto vas bodo razveselile z obiljem cvetov in semen.

Kot vidite, še veliko lahko pridelamo, zato zavihajte rokave in veselo na delo.

Želite biti na tekočem?

Prijavite se na prejemanje obvestil in akcij ekipe Samooskrbni.net.

Tudi mi sovražimo neželena obvestila. Vaših podatkov ne bomo nikoli posredovali naprej.

Vas zanima več?

Navedene so zadnje tri objave iz našega bloga. Za dodatne vsebine izberite v meniju Blog. 

Hitri tečaj: vzgoja domačih sadik za zamudnike

Mar 13, 2024

Črno pod prsti, svetlo v duši!

Mar 07, 2024