Pridru┼żi se

Politika zasebnosti

Kazalo:
  1. Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki
  2. Splošni pogoji in varstvo osebnih podatkov
  3. Katere osebne podatke zbiramo
  4. Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov
  5. Nameni obdelave osebnih podatkov
  6. Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem
  7. Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja
  8. Zagotavljanje varnosti
  9. Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov
  10. Kaj so piškotki in zakaj so potrebni
  11. Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki
  12. Postopek uveljavljanja pravic
  13. Veljavnost politike zasebnosti

 

Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo v skladu s tem Pravilnikom o zasebnosti, je:

Društvo za celostno samooskrbo – Samooskrbni.net
Šmartno v Ro┼żni dolini 28A,
3201 Šmartno v Ro┼żni dolini, Slovenija
E-pošta: [email protected]

 

Splošni pogoji in varstvo osebnih podatkov

V Društvu Samooskrbni.net ┼że vse od za─Źetka spoštujemo vašo zasebnost in varujemo vaše podatke. Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev na naši spletni strani na prvem mestu.

Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), od dneva objave teh pravil pa tudi skladno z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

 

Katere osebne podatke zbiramo

─îe ste le obiskovalec spletne strani, o vas zbiramo podatke le z uporabo piškotkov.

─îe ste uporabnik ali naro─Źnik storitev, ki jih nudi Društvo, o vas zbiramo tudi druge osebne podatke, ki jih potrebujemo za izvajanje storitev, ki ste jih naro─Źili oziroma jih uporabljate. Ti osebni podatki so: ime in priimek, kontaktni e-poštni naslov, kontaktni telefon, naslov za izdajo ra─Źuna oziroma za dostavo blaga, IP-naslov, opis naro─Źila in arhiv komunikacije s spletno aplikacijo.

Kadar obiskovalci pustite komentarje, se hranijo samo podatki, ki so prikazani v polju komentarja, ter IP-številka obiskovalca. V ozadju se shrani tudi vaš elektronski naslov, ki pa ni javno objavljen ob komentarju. 

Za pravilnost, popolnost in a┼żurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ne odgovarjamo.

 

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

  • kadar z nami komunicirate preko dru┼żbenih omre┼żij,
  • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri ─Źemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekli─Źete (npr. za prilagojeno obveš─Źanje preko e-novic, ki temelji na oblikovanju profilov).

Tehni─Źne podatke pridobivamo avtomati─Źno.

 

Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali ve─Ź navedenih namenov:

  • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša vprašanja;
  • tr┼żno komuniciranje oz. dostava e-novic;
  • za statisti─Źne analize o uporabi naših spletnih strani.

Vprašanja, ki nam jih posredujete preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, bomo uporabili izklju─Źno za razrešitev te┼żave ali pripravo odgovora na vprašanje.

─îe boste z nami komunicirali preko kateregakoli dru┼żbenega omre┼żja, bomo vaše podatke lahko uporabili tudi za to, da vam preko istega dru┼żbenega omre┼żja posredujemo marketinška sporo─Źila skladno s pogoji in dovoljenji, ki ste jih dali upravitelju dru┼żbenega omre┼żja.

 

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem

  • Osnovne osebne podatke hranimo ve─Ź ─Źas, dokler ste naro─Źniki na naše e-novice in storitve.
  • Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.
  • Podatke o izdanih ra─Źunih hranimo 10 let od izdaje.
  • Podatke, ki so potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga).
  • Po poteku roka hrambe osebne podatke u─Źinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak na─Źin, da jih nikakor ni ve─Ź mogo─Źe povezati z vami oziroma jih pripisati vam.

 

Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dol┼żni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne more prejeti dolo─Źenih storitev. Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje povzro─Źi navedene posledice, bomo navedli vsaki─Ź, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

 

Zagotavljanje varnosti

Na naših spletnih straneh uporabljamo ve─Ź varnostno-zaš─Źitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaš─Źito pred izgubo, razkritjem, ne┼żelenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov.

Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaš─Źene osebe (zaposleni in partnerji) z uporabniškim imenom in geslom.

 

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogo─Źamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven Društva Samooskrbni.net ter pogodbenega partnerja Društva Ognji─Ź) razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo dolo─Źena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dol┼żni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t. i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

  • ponudnik pošiljanja e-poštnih sporo─Źil;
  • ponudnik spletne analitike;
  • ponudnik spletnih rešitev;
  • ponudnik ra─Źunovodskih storitev.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ne iznašajo v tretje dr┼żave (izven dr┼żav ─Źlanic Evropskega gospodarskega prostora – to so ─Źlanice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein).

 

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku ter vam omogo─Źi prijazno in enostavnejšo spletno storitev. S pomo─Źjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in bele┼żimo obisk naše spletne strani. Brskanje po naši spletni strani je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem u─Źinkovitejše.

 

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo: 

Seznam piškotkov, je vezan na aplikacijo Kajabi, ki jo uporabljamo za prikaz spletnih delavnic. Seznam piškotkov, ki jih uporablja za svoje delovanje Kajabi, je na voljo tukaj: https://kajabi.com/policies/cookie-notice.

 

Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki

Omogo─Źamo vam naslednje pravice v zvezi z obdelovanjem vaših osebnih podatkov:

1. Pravica do dostopa do podatkov

Vedno imate pravico do seznanitve, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in ─Źe se, imate pravico dostopa do njih in do naslednjih informacij:

  • nameni obdelave,
  • vrste osebnih podatkov, ki se obdelujejo,
  • uporabniki ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki,
  • predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, ─Źe to ni mogo─Źe, merila, ki se uporabijo za dolo─Źitev tega obdobja,
  • obstoj pravice, da se lahko od upravljavca zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, ali obstoj pravice do ugovora taki obdelavi,
  • pravica do vlo┼żitve prito┼żbe pri nadzornem organu,
  • kadar osebni podatki niso zbrani od vas, vse razpolo┼żljive informacije v zvezi z njihovim virom.

2. Pravica do popravka

Pravico imate dose─Źi, da brez nepotrebnega odlašanja popravimo neto─Źne osebne podatke v zvezi z vami oziroma, ob upoštevanju namenov obdelave, dopolnimo nepopolne osebne podatke vklju─Źno s predlo┼żitvijo dopolnilne izjave.

3. Pravica do izbrisa (»Pravica do pozabe«)

Pravico imate dose─Źi, da brez nepotrebnega odlašanja vaše osebne podatke izbrišemo, kadar velja eden od naslednjih razlogov:

  • kadar osebni podatki niso ve─Ź potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako druga─Źe obdelani,
  • kadar prekli─Źete privolitev, na podlagi katere poteka obdelava, pa za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga,
  • kadar ugovarjate obdelavi podatkov, za njihovo obdelavo pa ne obstajajo nobeni prevladujo─Źi zakoniti razlogi,
  • kadar so bili osebni podatki obdelani nezakonito,
  • kadar je osebne podatke treba izbrisati za izpolnitev pravne obveznosti v skladu s pravom EU ali slovenskim pravnim redom.

4. Pravica do omejitve obdelave

Pravico imate dose─Źi, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov, kadar velja eden od naslednjih primerov:

  • kadar oporekate to─Źnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogo─Źa preveriti to─Źnost osebnih podatkov,
  • kadar je obdelava nezakonita, vi pa nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe,
  • kadar vaših osebnih podatkov ne potrebujemo ve─Ź za namene obdelave, temve─Ź jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov,
  • ─Źe ste vlo┼żili ugovor v zvezi z obdelavo, ki temelji na zakonitih interesih podjetja, dokler se ne preveri, ali naši zakoniti razlogi prevladajo nad vašimi razlogi,
  • kadar je bila obdelava vaših osebnih podatkov omejena v skladu s prejšnjim odstavkom, se taki osebni podatki z izjemo njihovega shranjevanja obdelujejo le z vašo privolitvijo ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali zaradi varstva pravic druge fizi─Źne ali pravne osebe.

Pred preklicem omejitve obdelave vaših osebnih podatkov smo vas o tem dol┼żni obvestiti.

5. Pravica do prenosljivosti podatkov

Pravico imate, da prejmete vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki. Imate tudi pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas podjetje pri tem oviralo, kadar obdelava temelji na vaši privolitvi in se izvaja z avtomatiziranimi sredstvi. Na vašo zahtevo, kadar je to tehni─Źno izvedljivo, se lahko osebni podatki neposredno prenesejo k drugemu upravljavcu.

6. Pravica do ugovora

Kadar vaše podatke obdelujemo na podlagi zakonitega interesa za namene tr┼żenja, lahko taki obdelavi kadar koli ugovarjate. Vaše osebne podatke prenehamo obdelovati, razen ─Źe doka┼żemo nujne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboš─Źinami, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Uresni─Źevanje vaših pravic v zvezi z obdelovanjem vaših osebnih podatkov vam zagotavljamo brez nepotrebnega odlašanja. O vaši zahtevi bomo odlo─Źili v enem mesecu po prejemu. V primeru kompleksnosti in ve─Źjega števila zahtev lahko rok podaljšamo za najve─Ź dva dodatna meseca. ─îe podaljšamo rok, vas o vsakem takem podaljšanju obvestimo v enem mesecu od prejema zahtevka skupaj z razlogi za zamudo.

 

Postopek uveljavljanja pravic

Svoje zahteve, ki se ti─Źejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na katerikoli kontakt, ki je naveden na vrhu tega dokumenta pod Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da doka┼żemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

 

Veljavnost politike zasebnosti

Ta Pravilnik o zasebnosti je objavljen na spletnem portalu www.samooskrbni.net in je veljaven od 1. 1. 2023.